“Welkom bij Antiek "De Houtkrul", de grootste antiekzaak in de kop van Noord Holland, Antiek "De Houtkrul" is gevestigd aan de Kennemerstraatweg 110 in de historische kaasstad Alkmaar. "Alkmaar, als prachtige kaarten van Nederland.”

restauratie meubelen

Antiek De Houtkrul heeft ruim 20 jaar lang ervaring in het restaureren van antieke meubelen. Ons restauratie atelier is uitgerust met al het gereedschap en materialen om uw meubelen weer tot hun recht te laten komen. In het atelier werken gediplomeerde meubelrestauratoren die een passie hebben voor hun werk. Wij werken klantgericht maar ethisch verantwoord.

Antiek is cultureel erfgoed en verdient een goede restauratie en conservering. Het behoudt daarmee zijn waarde en karakter. Elk meubelstuk heeft op zeker moment bijzondere zorg nodig. Jarenlang intensief gebruik, omgevingsinvloeden zoals droogte of vocht maken een restauratie noodzakelijk, zodat de levensduur verlengd kan worden. Op een gegeven moment beginnen er problemen te komen, de deuren sluiten niet meer goed, lijsten laten los, er komen scheuren met name vaak in de zijkanten of er zitten lelijke kringen in een boevenblad van tafel of kast.

Antiek De Houtkrul is gespecialiseerd in de restauratie van antieke meubelen en andere houten objecten. Onze specialisatie´s zijn herstellen van de constructie´s, houtsnijwerk, fineertechnieken en politoerwerk.

Naast het restaureren van antieke meubelen werken we aan jongere meubelen, klokkasten, houten beelden, houten lijsten en ornamenten, maar ook auto-interieurs en scheepsmodellen. 

Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze winkel en restauratie-atelier waar u van vele antieke meubelen kunt genieten en het eindresultaat van een restauartie kunt ervaren.